Keresési és helyelőzmények törlése a Google Térképen – Android
A Google Térkép az egyik leggyakrabban használt szolgáltatás a mindennapi életünkben az utazások során. Használjuk böngészésre, helyek keresésére, sőt további információk megkeresésére is egy adott helyről az interneten. Mint minden szolgáltatás, a keresési és navigációs előzményeinkkel kapcsolatos minden információ rögzítésre került a fiókban. Ebből az útmutatóból megtudhatja, hogyan törölheti a keresési és helyelőzményeket a Google Térképen Android rendszeren.
Olvassa el még: A Google hivatalossá teszi új felhasználói felületét a Play Áruházban
A keresési előzmények és a hely törlése a Google Térképen Androidon
Látni fogja a korábbi kereséseket és a felfedezett helyeket, amikor megnyitja a Google Térkép alkalmazást Android okostelefonján. Ezek a legegyszerűbb módszerek az összes keresési, hely- és navigációs előzmény törlésére a Google Térképen Android okostelefon használatával.
A Google Maps egyik legjobb része, ami néha még rosszabb is, a keresési és helyjavaslat az előzmények alapján. Amikor megpróbálunk egy helyet keresni, az előző keresés eredményeit és a felkeresett helyeket jeleníti meg. Annak elkerülése érdekében, hogy bizonyos helyzetek kényelmetlenek legyenek a keresési előzmények megtekintésekor, az egyetlen módja a teljes keresési előzmények törlése.
Az alábbiakban megtudhatja, hogyan teheti meg.
A keresési előzmények/egyedi hely törlésének lépései
A keresési előzmények vagy a Helyelőzmények törlése a Google Térkép alkalmazásban sokkal nehezebb, mint az összes előzmény törlése. Az egyéni eredményeket egyenként kell felülvizsgálni és kiküszöbölni.

- Nyissa meg a Google Térkép alkalmazást androidos telefonján.
- Görgessen balról jobbra a hamburger csúszka menü megnyitásához. Érintse meg a „Beállítások” lehetőséget.
- A Beállítások menüből válassza a Térképelőzmények lehetőséget. Itt láthatja az összes keresési és helyelőzményt. Érintse meg az „X” jelet az egyes rekordokon, hogy véglegesen eltávolítsa az elemet a fiókjából.
A Google Térkép teljes előzményének törlésének lépései
Az összes keresési előzmény és hely eltávolítása a Google Térképen egyszerűbb, mint egyenként. Ez véglegesen törli az összes helyelőzmény-adatot Google-fiókjából. Az adatok a törlés után nem állíthatók vissza. Ezért óvatosan távolítsa el az összes keresési előzményt.

- Nyissa meg a Google Térkép alkalmazást.
- Görgessen jobbra, és nyissa meg a beállításokat.
- Válassza a „Személyes tartalom” lehetőséget a beállítások menüből.
- Görgessen le, és érintse meg az „Összes helyelőzmény törlése” elemet az összes egyidejű törléséhez.
- Jelölje be az „Elfogadom” négyzetet, és érintse meg a „Törlés” gombot.
Az adatokat hamarosan töröljük fiókjából, és Ön soha nem fog hozzáférni ezekhez az adatokhoz. Ezenkívül befolyásolhatja más Google-szolgáltatások, például a Google Asszisztens, a Google Keresés, a Google Asszisztens stb. megfelelő működését.
Olvassa el még: A Google Asszisztens tekinthető a legjobbnak a többi rivális között
A helyelőzmények szüneteltetésének lépései
Az Androidon a YouTube alkalmazáshoz hasonlóan azt is megakadályozhatja, hogy a Google Térkép tárolja tartózkodási helyét és keresési előzményeit. A kikapcsolása után a Google-fiók többé nem tárolja a helyadatokat. Ezenkívül előfordulhat, hogy a csatlakoztatott alkalmazások nem kapják meg ugyanezt.

- Nyissa meg a Google Térképet => Beállítások.
- Lépjen a Személyes tartalom elemre a beállítások menüben.
- Görgessen le, és keresse meg a „Helyelőzmények bekapcsolva” lehetőséget, majd koppintson rá.
- A következő ablakban kapcsolja ki a „Helyelőzmények használata” opciót, ha meg szeretné akadályozni, hogy a Google Fiók tárolja helyadatait.
A hely és a keresési előzmények a személyes adatok kulcsfontosságú részei. Ezért a jogsértés elkerülése érdekében célszerű ezeket gyakran eltávolítani.


