Az iOS 13 lehetővé teszi a Fotók helyének eltávolítását, mielőtt megosztaná őket

Az iOS 13 lehetővé teszi a Fotók helyének eltávolítását, mielőtt megosztaná őket





Minden alkalommal, amikor fényképet készít vagy videofelvételt készít iPhone vagy iPad készülékével, ez a fájl magában hordoz néhány, veled kapcsolatos információt, például: hely koordinátái.



Mi a baj? Eleinte egyik sem, de egy furcsa ember tudhatja például a címét, ha a szobájában készült fotó a lány kezébe kerül.

merlin autótisztító kodi

Annak érdekében, hogy jobban ellenőrizhesse a felhasználói adatvédelmet, az iOS 13 lehetőséget kínál arra, hogy ne adja meg a helyet az iOS által megosztott fotókban és videókban.



Régóta lehetett kikapcsolni az iOS kamera helymeghatározási funkcióját, mielőtt még fényképet készített volna ( Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Kamera ). Ezt azonban nem mindig akarjuk megtenni, mivel ezek az információk bizonyos alkalmazásokban hasznosak. Az iOS Fotók maga az alkalmazás szereti a fényképeket helyenként szétválasztani, ami csak akkor lehetséges, ha a fájlok tartalmazzák a helyadatokat.



Az IOS 13 lehetővé teszi az egyes fotók helyének letiltását, csak megosztás céljából. Így nem kell kikapcsolnia a rendszer alapértelmezett funkcióját, és nyomon kell követnie a képeket.

hogyan lehet a gőzzel nézni a barátok tevékenységét

Fotó vagy videó megosztásakor az ablak tetején megjelenik egy opció link.



Ha megérinti, megjelenik a helyinformációk eltávolításának lehetősége a fájlból. Ez csak a megosztás által küldött képre lesz alkalmazva, anélkül, hogy megváltoztatná a fotóalbumban maradt képet.



Így több magánéletét fogja megőrizni, amikor megosztja a fotóit és videóit odakinn.

hogyan lehet témákat szerezni a nintendo switch-en

Az IOS 13 jelenleg tesztelési szakaszban van, és csak szeptemberben szabad kiadni a nagyközönség számára.

Lásd még: Az iOS 13 lehetővé teszi a webhely teljes oldalának képernyőképét