A térképnézet kikapcsolása a Google Fotókban

Kikapcsolja a Google Térkép térképnézetét? Jelenleg a Google Fotók felújítás alatt állnak. Azonban a láthatóságra vagy az egyszerűségre összpontosítanak. Egy új szolgáltatás, a „térképnézet” hozzáadásával most csoportosítja képeit és felveszi őket egy interaktív térképre. De mi van akkor, ha nincs szüksége a képek helyére a térképen való megjelenítéshez?





Térképnézet működése:

Ez az új interaktív térképnézet a képekhez csatolt földrajzi címkéket használja a térképen a megfelelő helyükön való megjelenítéshez. A Google Fotók szolgáltatásnak volt egy olyan funkciója, amely felsorolja az összes olyan képet, amely egy adott helyen készült. De nem csak ezt a helyet tekinted meg, ahogy fotóidon keresztül vizsgálod.



A térképnézet felsorolja azokat a területeket is, amelyeket gyakran fényképez, hogy egyszerűbbé vagy könnyebbé tegye a képek keresését. Nem kívánja bekapcsolva tartani a helymeghatározást, csak a legújabb funkció használatához. Szeretné azonban bekapcsolni a helymeghatározást, ha azt szeretné, hogy fényképei megjelenjenek a térképnézetben.

Térképnézet megjelenítése a Google Fotókban - Meg tudja csinálni?

Nos, a legújabb térképnézet funkció csak egy része a Google Fotók alkalmazásnak. Tehát nincs technika a teljes kikapcsolásra. Ezenkívül a „Keresés” fül alján található, amely más funkciókat igényel, például a „People” funkciót.



Azonban, ha feszült a biztonsága miatt, van néhány utasítás, amelyet megtehet, hogy megvédje fényképeit a Google Fotók térképnézetből.



Hogyan lehet biztosítani a térképnézet megjelenítését a fotóin

Amint azt korábban említettük, a legújabb térképnézet geotageket használ, amelyek már össze vannak kötve a fotóival. A földrajzi címkék azonban tartalmaznak információkat a képek rögzítésének helyéről is. Továbbá, ha még nincs eszköz helye, akkor a Google megpróbálja kiszámolni a kép rögzítésének helyét számos egyéb tényezőtől, például a feltöltés helyétől, a bejelentkezésektől stb.

A térképnézet kikapcsolása a Google Fotókban



Távolítsa el az EXIF ​​adatokat

A fényképezőgép EXIF ​​formátumban menti a rögzített képekről szóló információkat. Alapvető ismereteket tartalmaz azonban a telefonról, a kameráról és a helyről (ha bekapcsolta). A Google Fotókhoz azonban könnyedén megtekintheti a fotókhoz kapcsolt tartózkodási hely metaadatait, ezeknek az adatoknak a törlése elég unalmas. Megteheti egy harmadik féltől származó alkalmazás használatával is. Itt van egy Photo Exif Editor néven ismert alkalmazás ( Android | ios ), amely lehetővé teszi a képek metaadatainak könnyű megtekintését és szerkesztését.



Miután telepítette az alkalmazást a telefonjára, egyszerűen indítsa el, és kattintson a „Fotók” gombra.

sm-g950u feloldja a bootloadert

Most válassza ki a képeket a galériából. Különböző képeket is választhat. Miután kiválasztotta a képeket, kattintson a jobb felső sarokban található „Exif” gombra.

Válassza a „Földrajzi hely” lehetőséget, hogy törölje a geotageket a fotóiból. Kattintson a jobb felső sarokban található „Mentés” gombra a fényképek módosításainak mentéséhez.

Törölje a földrajzi címkézést a kamerájáról

A kamera a fő elkövető, amikor megpróbálja hozzáadni a hely metaadatait. Remélhetőleg van választási lehetőség ennek biztosítására. Megjegyzés: Ez a beállítás mobilonként változik. De meglehetősen könnyen megtalálhatja is.

1. lépés:

Először indítsa el a kamera alkalmazást androidján, és lépjen a Beállítások menübe.

2. lépés:

A beállítások alján keresse meg a „Helycímkék”, „Földrajzi címkék”, „GPS-címkék” stb. Kifejezéseket. Csak kapcsolja ki vagy kapcsolja ki a beállítást.

Távolítsa el a Helyelőzményeket

A Google nyilvántartást készít arról, hogy merre járhat és hol járt. Ezt a tudást felhasználhatja geotag-címkék csatolására a képeihez. Ha el szeretné távolítani helyelőzményeit a Google-on, olvassa el az alábbi cikkünket.

Következtetés:

Itt található a Térképnézet kikapcsolása. Ha bármilyen kérdése vagy kérdése van ezzel kapcsolatban, akkor ossza meg velünk az alábbi megjegyzés részben!

Olvassa el: