Hogyan lehet törölni vagy deaktiválni egy Facebook-fiókot?
Nos, ez a kérdés már nem lep meg minket, hiszen számos vitát láthattunk a közösségi média óriás Facebook körül. Ennek ellenére számos oka van a Facebook-fiók törlésének. Vagy az online adatvédelem iránti személyes érdeklődés miatt, vagy egyszerűen azért, mert időt szeretne megtakarítani önmaga kiiktatásával. Ezért most itt vagyunk néhány egyszerű módszerrel a Facebook-fiókod törlésére.
Hogyan lehet deaktiválni vagy törölni a Facebook fiókot?
Ha a Facebook elhagyásán gondolkodik, nem vagy egyedül. Az egészséget befolyásoló közösségi hálózatokkal kapcsolatos növekvő aggodalmak arra késztetik az embereket, hogy elhagyják a platformot. Az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook, nemcsak a mentális egészségre jók, hanem a hosszú távú termelékenységet is gátolják. A Facebook elhagyásának további lehetséges okai a bizalom és az adatvédelmi problémák. Ennek ellenére ebben a cikkben elvezetjük Önt Facebook-fiókja törléséhez vagy deaktiválásához. Mielőtt azonban elkezdenénk, tudnunk kell, mi a különbség a Facebook-fiók törlése és deaktiválása között.
Olvassa el még: A Google Play Áruház letöltése függőben lévő probléma megoldása
Facebook fiók törlése vs. deaktiválása
A Facebook-fiók törlése és deaktiválása két különböző dolog. A fiók deaktiválásával elrejtheti online jelenlétét a Facebookon. Míg az eltávolítás teljesen eltávolítja a platformról.
Valójában a Facebook nem csupán képek és állapotfrissítések gyűjteménye; Ez sokkal több annál! Minden névjegy, kapcsolat, alkalmazás és kapcsolódó játék. Ezért tisztában kell lennie a meghozni kívánt döntéssel. Azt tanácsoljuk, hogy először deaktiválja fiókját, és ellenőrizze, nem vesztett-e el valami fontosat. Mi történik, ha elveszíti hozzáférését egy olyan alkalmazáshoz, amely a Facebookot hitelesítési szolgáltatásként használja? Ezért mindig jó óvatosnak lenni.
Mi történik az FB-fiók deaktiválása után?
- Fiókját újra aktiválhatja, amikor vissza szeretne térni.
- Az emberek nem láthatják az előzményeidet, és nem is kereshetnek majd a Facebookon.
- Egyes információk, például az elküldött üzenetek, mások számára láthatók maradhatnak.
Mi történik, ha törlöd az FB fiókodat?
- A törlés befejezése után nem tud újra bejelentkezni. 30 nap szükséges a teljesítéshez.
- A biztonsági mentési rendszereken tárolt adatok teljes törlése akár 90 napot is igénybe vehet. Az Ön adatai azonban ebben az időszakban nem lesznek elérhetők a Facebookon.
- A fiók törlése után ismerősei továbbra is hozzáférhetnek az Ön által küldött üzenetekhez.
- Konkrét anyagok, például iratok másolatai megmaradhatnak az FB adatbázisában, de elválasztják a személyi azonosítóktól, ahogy azt a cég jelezte.
- Ismerősei továbbra is láthatják a nevedet az ismerőseid listáján. Csak az ismerőseid láthatják, és csak az ismerőseid listájáról.
- A csoportadminisztrátorok azonban megtekinthetik bejegyzéseidet és megjegyzéseidet, beleértve a nevedet is.
- Ha úgy dönt, hogy a Messenger aktív marad, vagy bejelentkezik a Messengerbe, amikor deaktiválja FB-fiókját, a Messenger továbbra is aktív marad. Később külön letilthatja.
Felhívjuk figyelmét, hogy a Facebook a kéréstől számított 30 nappal késlelteti az eltávolítási folyamatot. Az eltávolítási kérelem automatikusan törlődik, ha a határidő lejárta előtt újra bejelentkezik FB fiókjába.
Facebook fiók kikapcsolása
Most, hogy tudja, mit jelent a deaktiválás, a következő lépésekkel deaktiválhatja FB-fiókját:
- Először kattintson a linkre https://www.facebook.com/deactivate/ hogy közvetlenül a deaktiválási oldalra navigáljon. Vagy úgy is elérheti az oldalt, hogy megérinti a háromszög legördülő menüt a jobb felső sarokban. Ezután ki kell választani 'Beállítások' és válassz 'Tábornok' az oldalsávban. Most kattintson a gombra „Fiók kezelése” és ezután kattintson az opcióra 'Deaktiváld a fiókodat'.
- Az előző lépések elvégzése után biztonsági okokból újra meg kell adnia a jelszót. Kövesse az utasításokat, és kövesse a lépéseket döntése megerősítéséhez.
- Abban az esetben, ha visszavonni kívánja a választását, egyszerűen csak e-mail-címmel és jelszóval bejelentkezve aktiválhatja fiókját. A profilod teljesen visszaáll.
Olvassa el még: Hogyan rázza meg az eszközt a zseblámpa bekapcsolásához Androidon [gyökér nélkül]
Facebook fiók törlése
Mielőtt elbúcsúznánk a Facebooktól, érdemes lehet adatokat letölteni. Ehhez lépjen a fiókbeállításokhoz az előző lépésekben leírtak szerint. Ezt követően érintse meg a lehetőséget „Az Ön Facebook-adatai” és érintse meg „Töltse le adatait”. Válassza ki a kívánt dolgokat a fájlban, és folytassa a fájl létrehozásával és letöltésével. Azt is javasoljuk, hogy válassza le az összes alkalmazást és szolgáltatást a fiókjáról.
Most, hogy ezt megtette, kövesse az alábbi lépéseket FB-fiókja végleges törléséhez:
- Kattintson a háromszög legördülő menüre a Facebook webhely jobb felső sarkában, és válassza ki
- A bal oldalsávon válassza a „Saját Facebook-adatok” lehetőséget. Most érintse meg az opciót „Fiókja és adatai törlése” . Ha folytatja, a rendszer felkéri az adatok letöltésére. Tegye meg, ha még nem tette meg, és nyomja meg 'Fiók törlése'.
Ha a fiókeltávolítási kérelemtől számított 30 napon belül meggondolja magát, a folyamat visszaállításához újra bejelentkezhet az e-mail azonosítójával és jelszavával. Vagy az összes adata véglegesen törlődik a platformról, és később nem fog tudni hozzáférni.


