Letiltja az alkalmazások hozzáférését a névjegyekhez a Windows 10 rendszerben

A névjegyek adatvédelmi beállításai a Beállítások alkalmazás részét képezik, amely lehetővé teszi az alkalmazások és felhasználók névjegy-hozzáférési engedélyeinek testreszabását. A legújabb Windows 10 buildek konfigurálhatók úgy, hogy engedélyezzék vagy megtagadják a hozzáférést a telepített alkalmazások és maga az operációs rendszer elérhetőségeihez. Csak akkor engedélyezett, ha az operációs rendszer és a telepített alkalmazások képesek lesznek felhasználni névjegyeit és adatait. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogy blokkoljuk az alkalmazások hozzáférését a kapcsolatokhoz a Windows 10 rendszerben. Kezdjük!





A teljes működéshez szép számmal kell hozzáférnie az ismerőseihez - elsősorban a közösségi alkalmazásokhoz. Ha úgy találja, hogy szeretné visszavonni a névjegyekhez való hozzáférést egy vagy akár az összes alkalmazásához, akkor ezt egyszerűen megteheti. Kezdve ablakok Az 17063 build, az operációs rendszer számos új lehetőséget kapott az Adatvédelem alatt. Ide tartozik a könyvtár vagy az adatmappák felhasználói engedélyeinek ellenőrzése, a mikrofon, a naptár, a felhasználói fiók adatai, a fájlrendszer, a hely stb. Az egyik új lehetőség lehetővé teszi a névjegyek és adataik hozzáférési engedélyeinek kezelését. A felhasználó teljesen visszavonhatja bizonyos alkalmazások vagy az egész operációs rendszer hozzáférését.



Ha letiltja a kapcsolatok hozzáférését a teljes operációs rendszeren, akkor az automatikusan letiltásra kerül az összes alkalmazásnál is. Ha engedélyezve van, akkor a felhasználók letilthatják az egyes alkalmazások névjegy-hozzáférési engedélyeit.

kapcsolja ki a Google doodle-t

A Windows 10 egy beépített People alkalmazással rendelkezik, amely egy erős címjegyzék, társadalmi funkciókkal. Ez lehetővé teszi, hogy egy helyen tartsa a kapcsolatot barátaival, családjával, kollégáival és ismerőseivel. Hozzáadhatja névjegyeit, és kapcsolatot tarthat barátaival és családjával



Nézzük meg, hogyan kezelhető az alkalmazás hozzáférése a névjegyzékhez.



A kapcsolatokhoz való hozzáférés letiltása a Windows 10 rendszerben | Letiltja az alkalmazások hozzáférését a névjegyekhez

  • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást.
  • Menj Magánélet - Névjegyek .
  • A jobb oldalon kattintson a gombra változás . Lásd a képernyőképet.
  • Ezután a következő párbeszédpanelen kapcsolja ki a kapcsolót.

Ez letiltja a névjegyekhez való hozzáférést a Windows 10 operációs rendszer és az alkalmazások számára. A Windows 10 már nem fogja tudni használni. Egyik telepített alkalmazás sem tudja feldolgozni az adatait.

Ehelyett érdemes személyre szabnia az egyes alkalmazások névjegy-hozzáférési engedélyeit.



Tiltsa le az alkalmazás hozzáférését a kapcsolatokhoz a Windows 10 rendszerben Letiltja az alkalmazások hozzáférését a névjegyekhez

Megjegyzés: Ez feltételezi, hogy engedélyezte a kapcsolattartói adatokhoz való hozzáférést a fent leírt lehetőség használatával. Tehát a felhasználók letilthatják vagy engedélyezhetik a kapcsolattartók hozzáférését a telepített alkalmazásokhoz.



kodi letöltés okos tv-hez

Van egy speciális váltási lehetőség, amely lehetővé teszi a kapcsolattartók hozzáférésének gyors letiltását vagy engedélyezését az összes alkalmazás számára egyszerre. A fent leírt opcióval ellentétben ez nem fogja letiltani az operációs rendszert a névjegyzék adatainak felhasználásában.

tiltsa le az alkalmazás hozzáférését a kapcsolatokhoz Windows 10 | Letiltja az alkalmazások hozzáférését a névjegyekhez

  • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást.
  • Menj Magánélet - Névjegyek .
  • A jobb oldalon tiltsa le a kapcsolót Engedélyezze az alkalmazás hozzáférését a névjegyekhez . Ha az operációs rendszer számára a fentiek szerint engedélyezett a hozzáférés, alapértelmezés szerint minden alkalmazás hozzáférési engedélyeket kap.
  • Az alábbi listában külön-külön szabályozhatja egyes alkalmazások névjegy-hozzáférését. Minden felsorolt ​​alkalmazásnak megvan a saját kapcsolója, amelyet engedélyezhet vagy letilthat.

Tipp: Egyes alkalmazások bizonyos funkciókhoz való hozzáférés nélkül nem működnek megfelelően. Az alkalmazások ismét engedélyt kérhetnek, amikor legközelebb elindítja őket - a beállítások alapján engedélyezheti vagy megtagadhatja. Ha újraaktiválja az engedélyeket, később bármikor visszakapcsolhatja őket!

Rendben, ennyi volt az emberek! Remélem, hogy tetszik ez az Alkalmazások blokkolása a kapcsolatok eléréséről cikk, és hasznosnak találja az Ön számára. Adjon visszajelzést róla. Remélem, kedvelik ezt a cikket. Ezután ossza meg velünk az alábbi megjegyzések részben. Hamarosan visszajövünk.

ps3 emulátor pc követelmények

Szép napot!

Lásd még: Az elem rögzítése a gyors hozzáféréshez a Windows 10 rendszerben