A Google Fiók törlése vagy deaktiválása
Meg akar szabadulni Google-fiókjától? Nos, jó helyen jársz. Ebben a cikkben a Google-fiók törlésének vagy inaktiválásának egyszerű lépéseit ismertetem. Különösen egy érintéssel teljesen törölheti vagy letilthatja Google-fiókját. Ennek ellenére dönthet úgy is, hogy eltávolít bizonyos szolgáltatásokat fiókjából, többek között a Gmailt, a YouTube-ot.
Hogyan lehet törölni vagy deaktiválni a Google fiókot?
Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy már nincs szükség Google-fiókjára. Most, hogy nem fogja használni, jobb, ha teljesen törli a búcsút. Szórványosan előfordulnak ilyen helyzetek, amikor bizonyos okokból teljesen el akarja hagyni a Google-fiókot. Ezt követően megmutatom a fiók törlésének vagy letiltásának lépéseit. De ne feledje, hogy a törlés végleges lesz. Szerencsére letöltheti fontos adatait, mielőtt ugyanezt megtenné.
Olvassa el még: Az új alkalmazáson belüli YouTube-csevegés használata
Mielőtt törli Google-fiókját: készítsen biztonsági másolatot a Google adatairól
Ha csak a Google fiókját vagy akár a Gmail fiókját kívánja törölni, mindig ajánlott az adatok előzetes letöltése és mentése. Az adatok biztonsági mentése:

- Nyissa meg webböngészőjét, és lépjen a https://myaccount.google.com/ and go to “Data and personalization” in the left sidebar címre.
- Görgessen le, és koppintson az „Adatok letöltése” lehetőségre az „Adatok letöltése, törlése vagy terv létrehozása” címszó alatt.
- Válassza ki a fájlba felvenni kívánt Google-termékeket. Ezután adja meg az egyes termékek beállításait, és kattintson a „Tovább” gombra.
- Most állítsa testre a fájlformátumot, a kézbesítési módot és az archívum méretét.
- Válassza ki a .zip, .tgz és .tbz fájltípust
- Válassza ki a fájlméretet 1 GB és 50 GB között (ha a méret túl nagy, a rendszer kisebb méretre osztja fel)
- Válasszon közvetlen letöltési linket, vagy mentse a biztonsági másolatot a Drive-ra, a Dropboxra vagy a OneDrive-ra kézbesítési módként
- Végül érintse meg az „Archívum létrehozása” lehetőséget, és az adatokat a kiválasztott kézbesítési móddal küldjük el Önnek.
Mi történik, ha törli Google-fiókját?
Most, hogy biztonsági másolatot készített adatairól, fontos tudnia, mi történik, ha törli Google-fiókját. Fiókja törlése után:
- Elveszíti a hozzáférést a fiókban lévő összes adathoz és tartalomhoz, beleértve az e-maileket, fájlokat, fényképeket és naptárakat.
- A Google szolgáltatásai nem használhatók olyan szolgáltatások eléréséhez, mint a Gmail, a Drive, a Naptár vagy a Google Pay.
- Elveszíti az ezzel a fiókkal vásárolt előfizetéseit és tartalmait a YouTube-on vagy a Google Playen. Tartalmazza az olyan tartalmakat, mint az alkalmazások, filmek, játékok, zene és televíziós programok.
- A Google Chrome előzményei, a mentett jelszavak és a könyvjelzők többé nem lesznek elérhetők.
- Gmail-címe törlésre kerül. A megfelelő Gmail-címre küldött e-mailek nem jutnak el Önhöz. A címét azonban Ön vagy bárki más nem használhatja fel újra.
- Elveszíti a fiókkal szinkronizált összes névjegyét.
- Elveszíti fiókját azokban az alkalmazásokban, játékokban és szolgáltatásokban, ahol az előző fiókot használta a regisztrációhoz. Ezért a fiók törlése előtt csatlakoztasson egy másik hitelesítési szolgáltatást.
Fiókja végleges törlése 2 percen belül
Miután teljesen biztos abban, hogy elveszíti a fent említett dolgokat, óvatosan kövesse az alábbi lépéseket Google-fiókja törléséhez:

- Menj a tiédhez Google fiók beállításai és lépjen az „Adatok és személyre szabás” részre.
- Görgessen le, keresse meg az „Adatok letöltése, törlése vagy terv létrehozása” címsort, majd érintse meg a „Szolgáltatás vagy fiók törlése” lehetőséget.
- Ezután kattintson a „Fiók törlése” gombra, írja be újra a fiók jelszavát, és folytassa a megjelenő utasításokkal.
A fenti lépések végrehajtása után a Google teljesen törli az Ön adatait az ökoszisztémából. Ha meggondolja magát, 2-3 héten belül visszafordíthatja az eltávolítási folyamatot, ha bejelentkezik fiókjába.
Olvassa el még: A sötét mód engedélyezése a Google Chrome-ban Androidon
Egyenként távolítsa el a Gmailt, a YouTube-ot és más Google-szolgáltatásokat a fiókból
Mi történik, ha el szeretne távolítani egy bizonyos szolgáltatást a fiókjából? Nos, ebben az esetben nem szükséges teljesen törölni a fiókját! A Gmail, a YouTube, a Google Plus vagy bármely más Google-szolgáltatás eltávolításához kövesse az alábbi utasításokat:
- A fiók törléséhez kövesse az előző eljárás 1. és 2. lépését.
- Amikor a „Szolgáltatás vagy fiókja törlése” lapon van, érintse meg a „Szolgáltatás törlése” lehetőséget.
- Írja be újra a jelszót.
- A következő oldalon kiválaszthatja az eltávolítani kívánt szolgáltatást.
Gmail-fiókja törléséhez kattintson a Gmail melletti kuka ikonra. Ugyanezt megteheti a YouTube, a Play Games, a Google Play, a Google Plus stb. esetében. Így törölhet egy adott Google-szolgáltatást anélkül, hogy ez befolyásolná fiókját.
Tehát ez volt néhány módszer a Google-fiók törlésére. Ossza meg velünk kérdéseit (ha van ilyen) az alábbi megjegyzések részben. Azt is szeretnénk látni, hogy miért tervezte törölni Google-fiókját.


